Hvordan du får bedriftsledere til å respondere positivt på dine e-postutsendelser

JOIN e-postmarkedsføring del 3.

Hensikten med e-postmarkedsføring er å få mottaker til å kontakte deg. Som hovedregel bør du ikke selge noe i første e-postkontakt, men få en henvendelse som du kan jobbe videre med.

Nå skal jeg vise deg en praktisk case hvordan jeg går frem for å skrive en e-post som gir leads og de som ikke er interessert svarer hyggelig «nei takk».

Planlegging

Hvem er kundegruppen? Nyetablerte foretak som har oppgitt e-postadresse (vi har flere segmenter – dette er ett av dem). Jeg velger ut en måned for å få et passe stort utvalg. Jeg ender opp med 250 e-poster. Da har jeg også fjernet en del firma som jeg vet ikke har behov for mitt produkt. (De som jeg fjerner manuelt er som regel de som klager mest og dem fjerner jeg nå, fordi produktet er ikke relevant for dem).

Hva skal jeg selge? JOIN Bedriftslister kampanjetilbud for nyetablerte. Mål: Få demobrukere. Så følge opp senere.

E-postlisten. Dette er en viktig jobb for å hindre sure tilbakemeldinger. Relevant e-post er greit for de aller fleste bedriftsledere.

Jeg går over e-postlisten og fjerner foretak som jeg vet ikke har behov for tjenesten min.

Av 250 utvalgte e-poster har jeg nå 187 e-poster igjen som jeg mener har behov for mitt produkt. Å lage listen tar 1 minutt. Å bearbeide listen tar litt mer tid, men gir omtrent bare positive tilbakemeldinger.

E-post program. Jeg bruker et enkelt program som heter MaxBulk Mailer som sender e-postene 1 etter 1 fra min PC klient og kostet 460 kroner. Mitt behov er å sende en personlig e-post med flettemulighet med enkel formattert tekst. Programmet har også mulighet for å spore hvem som har åpnet og klikket. Jeg bruker ikke den funksjonen.

Send e-post med enkel tekst uten bilder. Et flott designet nyhetsbrev oppfattes ofte som salg.

Forklaringen er at en enkel tekstbasert e-post føles mer personlig og øker responsen fra mottaker til deg.

Innhold i e-posten. Dette er det viktigste punktet. Her må du bare prøve og feile. Jeg vet at de jeg sender e-post til får veldig mange henvendelser. Derfor må jeg gå rett på sak. Superfordelen vår er «Norges enkleste verktøy for å skaffe leads». For kunden betyr det i praksis: «Lag skreddersydde e-postlister på 1 minutt». Vi har også en video som vi lenker til som bekrefter at det tar under 1 minutt å lage en e-postliste.

I denne e-posten kjører vi også et mottrekk på useriøse e-posttilbydere som selger dårlige og gamle e-postlister til overpris (de ødelegger for seriøs e-postmarkedsføring). Mitt problem er at mange tror at flest mulig e-poster er bra, mens sannheten er at du må lage små gode e-postlister som jeg viser deg her. Jeg skriver derfor «kr 0,03 pr. epost» siden andre tar flere kroner pr. e-post som ikke en gang er segmentert. I vårt program kan kundene lage listene sine selv med uttrekk fra vår database. Alternativet er å sende salgsbrev i posten som fort koster kr 20,- pr. utsendelse (bare porto er fra kr 9,50 stk).

Vi bruker «Ingen risiko. Prøv ut løsningen før du kjøper!». Våre konkurrenter har en manuell måte å aktivere tilgangen på. Vi har helautomatisk aktivering. Liker ikke kunden det de prøver, så skal de slippe å kjøpe det.

Fakta er ikke skryt, har jeg lært. Jeg ville likt å kjøpe av en med erfaring, som vet hva han snakker om, fremfor en som tilbyr en liste og ikke deler kunnskap. Vår kunnskap følger med på kjøpet.

Nevn kundereferanser og relevant erfaring du har. Det skaper trygghet.

Action

E-poster i Excel

E-poster i Excel. Bearbeider og tilpasser.

 

E-poster i klient e-post program.

E-poster importert fra Excel til e-post programmet.

 

Import av e-poster. Lager listen i JOIN Bedriftslister. Importerer via Excel til MaxBulk Mailer. Et godt tips er å lage en kolonne med fornavn til daglig leder. Dette er en av mine favoritter og erfaringsmessig gir bruk av fornavn langt færre negative tilbakemeldinger.

Skriv e-posten. Dette er første versjon av min e-post. I ettertid ser jeg  forbedringspotensiale og at den er for lang. Ingen fare, jeg kan forbedre til neste gang. Søk gjerne på Google på «copy writing» for å få amerikanske tips på hvordan utforme gode e-poster.

E-post eksempel

Eksempel på e-postutsendelse til nyetablerte B2B foretak. Bruk fornavn og fletting!


Lag tittel på e-posten.
Dette er kjempeviktig og jeg tar det alltid til slutt. Jeg bruker å flette inn enten fornavn eller firmanavn i tittelen. Det beste tipset til å forklare hva mottaker kan forvente å få i e-posten. Så kjedelig og så enkelt. Sett deg inn i mottakeren sin situasjon. Hva er det jeg skal løse slags problem for mottaker. (Min e-post kunne vært bedre på dette). Stemmer ikke innholdet med tittelen, vil kanskje flere åpne e-posten, men du får færre leads.

Lag landingsside.
Landingsside er like viktig som e-posten, og det er den som skal gi meg leads å jobbe videre med. Her er første versjon av landingssiden for nyetablerte. Jeg sporer hvor leads kommer fra (URL tracking), slik at jeg kan evaluere hvilken e-post som fungerer best.

Bruk video. Video er blitt enklere å produsere. I tillegg er video med på å gi en positiv opplevelse og antall leads øker. Et godt tips er å lagre videoene på Youtube, og lenke til den der. Jeg bruker Camtasia for å ta opp video fra skjermen min som viser hvordan du kan bruke programmet vårt. Du kan lage en enkel og forklarende video på ditt produkt eller tjeneste, eller få andre til å lage den for deg.

Bruk blogg. Jeg bruker bloggen vår som et sted for å samle kunnskap Join Software har. Som strategi har vi også lovd å fortelle brukerne og kundene våre hvordan de skal bruke JOIN Bedriftslister. Du kan lenke til bloggartikler i din e-postmarkedsføring. Da gir du verdi, og får ekspertstatus på noe du er god på (tenk liten fanklubb som heier på deg).

Oppfølging av leads. Lag en plan på oppfølging av leads. I dette tilfellet prioriterer jeg å følge opp demobrukere som registrerer seg i vårt verktøy. Jeg kunne også målt klikk, og fulgt opp de som klikket men ikke registrerte seg som demobruker. Siden jeg sporer hvor leads kommer fra, tilpasser jeg budskapet og setter meg inn i hvilken modus nyetablerte er i (lite penger tilgjengelig, få kunder, mange selgere som tar kontakt osv).

Nyhetsbrev. De som registrerer seg som demobruker får automatisk nyhetsbrev hvor jeg deler tips og triks i markedsføring. Vi respekterer selvsagt at noen ikke er interessert. Derfor har vi en lenke med enkel avmelding og sletting av konto med ett klikk. Vi sparer tid og prospektet slipper mas fra oss.

Ring eller mail leads. Selger du en kompleks løsning krever det litt mer arbeid enn å selge et enkelt høyinteresseprodukt. Du bør også bruke telefon, ettersom telefon er beste måten å close et salg på. Det er bare hyggelig å ringe på varme leads, og jeg tror aldri jeg har opplevd negative tilbakemeldinger når jeg har ringt på varme leads.

Her er eksempler på respons. Husk at leads legges igjen når de oppretter demobrukere (de svarer ikke på e-post). Jeg fikk noen få nye demobrukere direkte fra denne e-posten. Så disse «negativ tilbakemeldingene» under er fra de som da ikke er interessert, men de svarer hyggelig.

Positiv repons

Bedriftsledere svarer hyggelig når e-posten er relevant. I tillegg til disse får vi selvsagt leads som demobrukere som senere blir salg.


Konklusjon

E-postmarkedsføring er ikke det samme som spam.

Det har jeg bevist med denne artikkelen. Slik jobber jeg mot nyetablerte foretak. Hver uke får vi mange leads med disse enkle grepene. Du kan bruke disse triksene selv. Du trenger et program for å hente ut e-poster, du trenger et program for å sende flette e-poster og du trenger en landingsside (nettside med action, hvor kunde legger igjen e-post eller telefon).

Neste artikkel er JOIN e-postmarkedsføring del 4 – Hvordan sette opp og administrere et nyhetsbrev.

Legg igjen en kommentar