E-postmarkedsføring kan bli viktigere etter endring på Facebook

Analysebyrået Forrester har publisert rapporten «Social Relationship Strategies That Work»
som Nate Elliot har oppsummert i denne blog artikkelen.

Sosiale media har utviklet seg enormt siden starten for over ti år siden. Fra å være en sær tjeneste for noen få, har Facebook og Twitter blitt en folkelig allemannstjeneste som brukes daglig av over en milliard mennesker. Inntil nylig har Facebook og Twitter vært nyttige nettverk for å bygge følgere og drive markedsføring. Innholdsprodusenter og bedrifter som deler kvalitetsinnhold har fått bra oppmerksomhet på Facebook og Twitter sine nyhetsstrømmer.

Facebook og Twitter har hjulpet bedrifter med merkevarebygging på den ene siden, og bygd opp solide annonseinntekter på den andre siden. Nå har Facebook offentlig uttalt at fra 2015 vil det bli gitt mindre oppmerksomhet til markedsføring i nyhetsstrømmen til følgerne dine. Det betyr at en Facebook-følger er mindre verdt.

– Om du må velge mellom å få en e-post til nyhetsbrevet ditt, eller å få en Facebook-følger – gå for e-post hver gang.
Nate Elliott, Forrester Research

I følge Ogilvy var trenden sterkt fallende allerede i 2014, da de største merkevarene målte at de kun nådde ut til 2% av Facebook-følgerne sine når de postet et innlegg. To prosent! Forrester har i første kvartal i 2015 målt at i snitt vil 0,7% av følgerne se en nyhetspost. Dvs du når ut til kun 7 av dine 1000 følgere. Facebook endrer med dette på sine algoritmer som gjør at «likes» du har bygd opp blir mindre verdt. Det betyr at du bør vurdere tidsbruken på sosiale media mer kritisk enn før.

Ikke sløs med tiden din

Så hva skal du gjøre nå? Rapporten anbefaler to ting.

1) Få trafikken over på din egen nettside. Bruk sosiale verktøy for å linke til deg og ta hånd om fansen din selv. Det øker oppmerksomheten 3x.

2) Slutt å bruke Facebook som senter for relasjonsmarkedsføring. Rapporten viser også at det er 2x mer sannsynlig at brukerne vil legge igjen eposten, enn å gjøre relasjon med deg på Facebook. Pluss at eposten din blir levert i 90% av tilfellene, mens Facebook-innlegg blir levert i 2% av tilfellene, og ingen ser deg over skulderen og forteller deg hva du kan skrive eller ikke kan skrive skrive i eposten.

E-post når fansen din 35x bedre enn å poste Facebook-innlegg. En ganske betydelig forskjell som kan være greit å ta med seg når du skal prioritere tiden din.

Du får mer business ut av epost og nyhetsbrev fans, enn Facebook-likes.

Les også E-postmarkedsføring og hvordan sende ut nyhetsbrev i praksis

Legg igjen en kommentar