Praktisk håndbok i e-postmarkedsføring

Få nye kunder med målrettet leadgenerering på e-post. Du trenger e-postadresser som du kan hente ut fra JOIN Bedriftslister om du vil praktisere det du lærer her. Slik lager du selv målrettede e-postlister på 1 minutt.

Se video nå

 

Håndboken passer for deg som vil:
– Jobbe målrettet mot bedriftsmarkedet
– Markedsføre kostnadseffektivt
– Spare tid og øke salget

Få nye kunder uten cold calling og uten annonsering

Cold calling er når du må ringe potensielle nye kunder, som ikke har noen som helst relasjon til deg fra før. E-post er en billig måte å kommunisere på sammenlignet med tradisjonell markedsføring. Med e-post får du rask respons, ofte innen minutter etter utsendelsen. Lær hvordan du kan selge på e-post uten at det oppfattes som spam.

Mange bedriftsledere foretrekker e-post som kommunikasjonsmedie så lenge innholdet er relevant. Fakta er at e-post er den raskeste, enkleste og mest lønnsomme måten å få kunder på. Jeg har sluttet med cold calling (å ringe ukjente kunder som ikke er interessert). Nå ringer jeg kun på varme leads. Jeg jobber mindre og jeg har mer salg enn før.

E-postmarkedsføring passer for alle som driver egen bedrift eller butikk, og som har lyst å lære seg kunsten å jobbe smart og kostnadseffektivt.

Det er mange bruksområder for e-postmarkedsføring, men de mest vanlige er:
– nyhetsbrev eller tilbudsbrev
– skaffe nye leads
– salgskampanje

Å sende ut et brev i posten koster normalt 25-50 kroner pr. stk med porto, trykksaker, printing og pakking. Annonsering i nettaviser, Facebook på Google koster mye mer nå enn for bare noen år siden. E-postmarkedsføring er et rimelig alternativ.

 

8 strategier for å lykkes med profesjonell e-postmarkedsføring

Få respons
Å skaffe leads betyr å skape nysgjerrighet og interesse hos mottaker av e-posten din. En salgskampanje kan markedsføre et nytt produkt, eller et kjent produkt til en nedsatt pris.

Velg nisje og segment
Et nisjeprodukt kan være et system for å registrere timer for ansatte til fakturering.

Et segment kan være småbedrifter under 10 ansatte, eller middels store foretak fra 20-50 ansatte. Velg bransje. Eks regnskap, skatt og revisjon. Disse tre bransjene har ofte tilnærmet samme behov. Velg geografi. Eks lokalt (kommunen/byen), regionalt (fylke) eller nasjonalt (Norge).

Skjermbilde:  Her søker vi opp bransjer i fra JOIN Bedriftslister.

Skjermbilde:  Her søker vi opp bransjer i fra JOIN Bedriftslister.

 

Skjermbilde:  Her velges regnskapstall og ansatte fra JOIN Bedriftslister for å få bedre og færre treff i resultatet.

Skjermbilde:  Her velges regnskapstall og ansatte fra JOIN Bedriftslister for å få bedre og færre treff i resultatet.

 

Skap relevans
Forstå kundens problem og tilby en løsning på problemet.

Finn din supersalgsfordel
Dette er en kort setning som forteller hva som gjør deg, og din løsning, så unik.

Eks. Jeg tilbyr en løsning på hvordan du kan selge kostnadseffektivt til bedriftsledere hver eneste dag med e-postmarkedsføring som ikke oppfattes som spam.

Spill på følelser
Fokuser på følelser og fordeler, ikke bare på produktfunksjoner.

De mest vanlige følelsene som trigger behov:
– Tjene penger. (JOIN Bedriftslister)
– Spare penger. (Rema 1000)
– Spare tid. (Flytoget)
– Lære seg noe nytt. (JOIN e-postmarkedsføring)
– Bli mer attraktiv. (Rolex)
– Leve lengre. (Møllers tran)
– Mer komfort. (BMW)

Skriv godt og del tankene dine
Gjennom bloggen vår har jeg i flere år delt noen av mine personlige tanker som leder av selskapet Join Software Ltd. På samme måte kan du dele personlige tanker med dine kunder for å skape en god kunderelasjon. Dine største konkurrenter vil neppe gjøre det samme. Utnytt dette til din fordel.

Be om en handling
Når du har skapt interesse, avslutt alltid e-posten med en enkel oppfordring til handling.
– last ned rapporten her
– les hvordan du enkelt kan løse … med å bruke … nå i dag
– prøv programmet gratis med å klikk her nå

Prøv deg frem
For å bli god på e-postmarkedsføring må du bare hoppe i det og prøve deg frem.

 

Hvordan du får gode leads og positive tilbakemeldinger på dine e-postutsendelser

Hensikten med e-postmarkedsføring er å få mottaker til å kontakte deg. Som hovedregel bør du ikke selge noe i første e-postkontakt, men få en henvendelse som du kan jobbe videre med.

Positiv repons

Skjermbilde:  Få slike positive tilbakemeldinger om du bruker våre tips.


Hvem er kundegruppen?
Eks på en kundegruppe er nyetablerte foretak som er registrert siste året. Eller Håndverkere i småbedrifter opp til 10 ansatte.

Hva skal jeg selge? Eks programvare for å registrere timer som kan gjøres om til faktura med ett klikk.

E-postlisten. Gå raskt gjennom listen i et regneark og fjern foretak som du vet ikke har interesse av ditt produkt. Importer deretter epostlisten fra regnearket og inn i epostprogrammet.

E-postprogram. Jeg bruker SendBlaster for PC. Det finnes mange løsninger. Det viktigste er at e-postprogrammet kan sende ut e-postene, og det er en fordel med flettemulighet i e-posten, samt sporing av hvem som klikker og åpner mailen. Erfaringsmessig har jeg best resultat med kun å bruke tekst. En flott designet e-post oppfattes ofte som salg.

E-posten innhold.
– Få oppmerksomhet. Gå rett på sak. Hva er din supersalgsfordel. Spill på følelser. Hvorfor skal kunden gidde å lese e-posten? Bruk gjerne bransjeproblemer og utfordringer som mange sliter med som er relevant.

– Kom raskt med løsningen. Bruk gjerne din beste referanse.
– Fjern all mulig risiko for kunden. Prøv før du kjøper. Pengene tilbake garanti etc.
– Be om handling.

E-posten tittel. Dette er kjempeviktig og jeg tar det alltid til slutt. Jeg bruker å flette inn enten fornavn eller firmanavn i tittelen. Det beste tipset er rett og slett å forklare hva mottaker kan forvente å få vite mer om i e-posten.

Lag landingsside. Landingsside er like viktig som e-posten, og det er den som skal gi meg leads å jobbe videre med. Link fra e-posten til produktsiden, blogginnlegget eller til forsiden av nettsiden din. Landingssiden kan f eks gi kunden ekstra verdi og tillitt gjennom en video du har lagd eller artikler som deler kunnskap rundt produktet du vil selge.

Oppfølging av leads. Lag en plan på oppfølging av leads. I dette tilfellet prioriterer jeg å følge opp demobrukere som registrerer seg i vårt verktøy.

Nyhetsbrev. Du kan f eks be om å legge igjen e-posten i bytte mot at du sender rapporter, artikler og annen informasjon som har verdi. De som legger igjen e-posten sin har vist deg tillitt og du er litt nærmere et salg.

Mail eller ring varme leads. Telefon er den beste måten å close et salg på. Det er bare hyggelig å ringe på varme leads. Utfordringen er å vite når det beste tidspunktet er for å ringe. Dersom du får spørsmål på e-post, kan en strategi være å ringe tilbake. Kjøpssignaler.

Konklusjon. Du trenger altså:
– et program for å hente ut foretakenes e-postadresser
– et program for å sende ut e-posten (og helst med flettebrev mulighet)
– en landingsside hvor du har en enkel nettside som gjør en handling for deg (få tak i e-post, last ned rapport, ring meg opp, kjøp et produkt o.l.)

 

Måling og forbedring av e-postkampanjer

Til leadgenerering bruker jeg blant annet Send Blaster som er et enkelt klientprogram på PC for å sende 1:1 e-poster med fletting. Programmet har også en statistikk modul som måler hvem som åpner og klikker på e-posten din.

Listen er ferdig imporert til SendBlaster.

Skjermbilde:  Listen er ferdig imporert til SendBlaster.

 

Skriv en god e-post i SendBlaster. Bruk gjerne flettefelt.

Skjermbilde:  Skriv en god e-post i SendBlaster. Bruk gjerne flettefelt.

 

Rapport i SendBlaster

Skjermbilde:  «Lest og klikket»-rapport for utsendt e-post. Du kan også se hvem som har lest og klikket. I oversikten før dette bildet, får man opp en forenklet oversikt for hver eneste kampanje og klikkprosent.

 

Åpningsprosent. Dette er hvor mange som har åpnet e-posten i forhold til antall e-poster som er sendt ut i kampanjen. Eks om 30 av mottakerne har åpnet e-postkampanjen med 100 e-poster, så er åpningsprosenten 30%.

Klikkprosent. Samme som åpningsprosent, bare hvor mange som har klikket på en lenke i e-posten. Klikkprosent er det viktigste måltallet for hvor effektiv e-postkampanjen din er.

A/B test. Test to kampanjer mot hverandre. Hver kampanje har sin klikkprosent. Den kampanjen som har høyest klikkprosent bruker du videre for optimalt resultat.

 

Trenger du e-poster til norske foretak?

Få din egen gratis demobruker hvor du enkelt kan søke opp og eksportere ut oppdaterte e-postlister fra alle norske foretak. Prøv før du kjøper.

Åpne gratis demobruker nå


P.S.
  Har du spørsmål er det bare å ta kontakt med meg på kent (krøllalfa) join . no

Legg igjen en kommentar